Partner in de Spotlight: Bamboebaas.nl

Regelmatig lees je op het partnerblog het verhaal en de ervaringen van de partners van bol.com. Dit keer richten we onze spotlight op Thomas Knol, oprichter van Bamboebaas.nl. Bamboebaas.nl is een website waar bamboe producten verzameld worden. Deze website maakt het de bezoekers makkelijk en overzichtelijk tijdens de zoektocht naar duurzame bamboe producten. Daarnaast vind je er ook leuke en inspirerende content over bamboe, duurzaamheid en alles rondom huis & tuin.

Hoe en wanneer kwam je op het idee om de website te maken?
Het aanbod van bamboe producten is flink toegenomen. Toch zijn er voldoende verkopers die niet voldoen aan de eisen van het publiek. De stijgende lijn in zoekopdrachten omtrent bamboe i.c.m. weinig concurrentie gaven mij het unieke inzicht om hier iets mee te doen. Daarnaast heeft duurzaamheid mij al jaren geïnteresseerd. Dit was dan ook het perfecte idee om uit te werken.

Kan je één of twee voordelen van bamboe noemen waar veel mensen nog niet op de hoogte van zijn?
Bamboe producten stijgen al meerdere jaren in populariteit en bieden de perfecte uitkomst tussen stijlvol en duurzaam. Bamboe heeft nog veel meer voordelen dan op een hand te tellen. Maar bij deze de twee voordelen die voor mij het materiaal zo ontzettend interessant maken:

Bamboe is duurzaam omdat het: heel veel zuurstof terug de atmosfeer in blaast, een onuitputtelijke bron is en ook nog eens weinig tot geen water en bestrijdingsmiddelen nodig heeft voor de groei. Nederlanders zijn steeds meer bezig met duurzaamheid, en dat komt ook kijken bij de aanschaf van nieuwe producten.

Bamboe is veelzijdig en ontzettend sterk. Je kan het zo gek niet bedenken of het kan gemaakt worden van bamboe. Omdat het materiaal voor zoveel verschillende doeleinden gebruikt kan worden maakt het dit de perfecte vervanger voor hout en plastic. Bamboe ziet er namelijk niet alleen prachtig uit, de trekkracht van bamboe is ook nog eens sterker dan staal. Je hoeft je dus geen zorgen te maken wanneer je in een stoel van bamboe ploft!

Over welk bamboe artikel die je zelf in bezit hebt ben je het meest enthousiast?
Bij de inrichting van mijn nieuwe huis was de keuze natuurlijk snel gemaakt, bamboe, bamboe en nog eens bamboe! Mijn favoriete bamboe product is toch wel de prachtige hanglamp boven de eettafel. Het stijlvolle dat bamboe met zich meebrengt geeft de huiskamer een warme uitstraling.

Hoe vinden jullie alle producten en alle informatie die op jullie website staat?
Ons assortiment bestaat momenteel uit ruim 8000 producten. De producten en productinformatie worden opgehaald en automatisch geupdate door een plugin. In een eerder stadium werden producten en de bijbehorende informatie handmatig in Excel klaargemaakt voor de website. Dit nam echter veel tijd in beslag! Door de mooie en stabiele groei die de website heeft doorgemaakt afgelopen half jaar is er ruimte gekomen voor automatisering hiervan. Dit scheelt veel tijd en geeft meer ruimte voor focus op groei.

Wie zijn jouw bezoekers en waarom bezoeken zij jouw website?
De bezoekers vinden duurzaamheid belangrijk en geven om de uitstraling van hun interieur of tuin/balkon. Ze bezoeken de website omdat we natuurlijk zeer relevant zijn voor hun zoekopdracht. Daarnaast kunnen ze door ons overzichtelijke assortiment in één oogopslag vinden waar ze naar op zoek zijn.

Wat doen jullie om zoveel mogelijk bezoekers binnen te halen en hoeveel bezoekers heeft Bamboebaas.nl per maand?
Het aantal bezoekers dat er maandelijks op onze site terechtkomt stijgt als een raket. Momenteel bezoeken gemiddeld 6000 bamboe liefhebbers maandelijks de website. Vanaf het begin heb ik volop ingezet op SEO omdat hier mijn kennis en ervaring het meeste ligt. Daarnaast zag ik hier ook direct het grootste R/R (Risk to Reward) ratio en was er weinig ruimte voor bijvoorbeeld betaalde advertenties met Google Ads. 80% van de huidige website bezoekers is afkomstig van zoekmachines (SEO). De vele uren en het budget dat ik afgelopen half jaar in content, website optimalisaties en linkbuilding heb gestoken werpen nu goed zijn vruchten af!

Daarnaast heb ik wel eens geëxperimenteerd met social media maar slokt dit ook veel tijd op wil je het goed aanpakken. Ik heb daarom besloten zo nu en dan een keer een post te plaatsen om het account actief te houden. Ik zie nog wel veel potentie in social media voor in de nabije toekomst.

Hoe zie je de site over een paar jaar voor je en wat hoop je in de toekomst te bereiken met de website?
Hou je vast, want er liggen nog genoeg plannen op tafel! Op de lange termijn zie ik Bamboebaas groeien tot een herkenbaar platform voor de zoektocht naar duurzame bamboe producten in heel Europa. Daarnaast, wordt het door de sterke groei in bezoekers, ook voor adverteerders steeds interessanter om op andere manieren bij ons te adverteren. Denk bijvoorbeeld aan uitgelichte producten of display banners. Het doel is om zoveel mogelijk mensen te helpen met de zoektocht naar bamboe producten, zowel in het binnen- als buitenland.

Hoe zet jij het Partnerprogramma in?
Het Partnerprogramma wordt ingezet door de producten die gemaakt zijn van bamboe te importeren. Zonder het bol.com Partnerprogramma had het assortiment er heel anders uitgezien. Ik ben dan ook blij dat we gebruik mogen maken van het Partnerprogramma van bol.com om de bezoekers een zo overzichtelijk mogelijk assortiment te bieden.

Welke tips en tricks zou je aan andere affiliates willen meegeven?
Doe goed onderzoek voordat je begint! Tien jaar geleden was het idee van niche sites nog veel minder populair. Maar tegenwoordig zie je ze als paddenstoelen uit de grond schieten. Het onderzoek naar jouw ideale onderwerp voor een affiliate website is dan ook ontzettend belangrijk als je het mij vraagt. Heb je een onderwerp gevonden waarvan je zelf enthousiast wordt? Bekijk dan goed of en hoeveel concurrentie er is, via welke kanalen je bezoekers wilt gaan trekken en of dit te realiseren is met het budget dat je ervoor beschikbaar wilt stellen. Voor de rest zul je gewoon keihard je best moeten doen om je doelen te behalen! Zie het als een business en zoek mensen op met dezelfde interesses.

Geplaatst in kenniscentrum, Partners
2 reacties op “Partner in de Spotlight: Bamboebaas.nl
  1. Florence schreef:

    Leuk artikel. Kwam in het kenniscentrum om affiliate ideeën op te doen, maar eindig nu met het plan mijn tuin met bamboe te gaan verfraaien.

  2. Lizzy schreef:

    Mooi artikel Thomas! En mooie stappen maak je met je website!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*