Klaar voor de feestdagen?

De feestdagen? Die beginnen toch pas over ruim een maand? Moet dat nu al? Jazeker! Om optimaal resultaat te boeken in de laatste maanden van 2018 moet je je natuurlijk ook optimaal voorbereiden. 

De komende weken zullen we wekelijks het blog aanvullen met tips & tricks en andere inspiratie om het maximale uit je website te halen tijdens de feestdagen. Juist tijdens de feestdagen zijn de omzetten hoog en dit geldt zeker ook bij bol.com. Profiteer hiervan door ook jouw website optimaal te laten renderen tijdens de feestdagen! Maar over welke feestdagen praten we nou eigenlijk? In de laatste maanden van het jaar zijn er een aantal dagen die essentieel zijn binnen e-commerce land. Op deze dagen kun jij als partner dus extra hard knallen! Welke acties kun jij als partner tijdens de feestdagen promoten?

Waarom beginnen we nu al?

Met Google Trends ontdek je waar de wereld naar op zoek is en wat er op dit moment trending is qua zoektermen. Probeer deze populaire zoektermen rondom de feestdagen te gebruiken op jouw website om zo beter vindbaar en relevanter te maken.

 

Zo onderzochten wij vanaf wanneer mensen vorig jaar actief bezig waren met de feestdagen en wanneer ze begonnen met zoeken op Halloween, Black Friday, Sinterklaas, Kerst en Nieuwjaar. Hierboven zie je hoe vaak men in Nederland zoekt op deze termen in de laatste vier maanden van het jaar. Op Singles Day en Cyber Monday wordt relatief minder gezocht. De Nederlandse en Belgische zoekvolumes tijdens de feestdagen komen redelijk goed met elkaar overeen. Wel zoeken Nederlanders meer op Sinterklaas en beginnen zij eerder met het zoeken op Kerst. Belgen zoeken daarentegen veel meer op Halloween. Halverwege oktober zien we dat er steeds meer wordt gezocht op de bovenstaande feestdagen-termen. Voor elke feestdag is ook een duidelijke piek te zien:

En wist je dat mensen zelfs de zondag vóór Black Friday al op zoek zijn naar producten en aanbiedingen? Dit geld ook voor andere feestdagen. Volgens Google zoeken consumenten al ruim voor de feestdag zelf naar informatie. Het is dus handig om jouw website nu al klaar te stomen voor de feestdagen om hier zo optimaal mogelijk van te kunnen profiteren

Waar kun je alvast aan denken?

Tijdens de feestdagen zijn winkelstraten vaak uitbunding versierd om er zo voor te zorgen dat de consument in de feestdagen-stemming komt en hierdoor meer gaat kopen. Deze strategie kun je niet alleen inzetten op straat, maar ook op jouw website! Breng jouw bezoekers bijvoorbeeld in de stemming door feestdagen-banners te plaatsen, een feestdagen-blogbericht te schrijven of de titel van je website in feestdagenthema te zetten.

Nu al kerstartikelen plaatsen? Dit is voor veel websites (Christmaholic uitgezonderd) misschien wat aan de vroege kant. Maar wat je wel vast kunt doen, is ideeën bedenken én schrijven. Zo kun je halverwege november (wanneer het zoekvolume op “Kerst” begint te stijgen) meer publiceren en hierdoor genieten van meer verkeer.

Tot slot: verdiep je in zoekmachine optimalisatie (SEO). Op deze manier kun je, als je dit goed doet, eenvoudig en gratis veel meer bezoekers verwelkomen. Zorg ervoor dat jouw blog wordt gevonden op de woorden waar je op gevonden wilt worden. “Een uitdaging? Ja! Onmogelijk? Nee!” zegt Laura van Blogaholic. Met een klein beetje SEO-kennis en genoeg tips op dit gebied kom je al een heel eind. Lees alles over SEO op haar website!

Wat kun je van ons verwachten?

De komende weken zullen we wekelijks het blog aanvullen vol met tips, tricks en andere december-content om het maximale uit je website te halen tijdens de feestdagen. Zie “meer lezen?” onderaan voor de artikelen die al op de Partnerblog verschenen zijn.

Volgende week:

Volgende week gaan we verder met deze serie artikelen. Lees dan een artikel over “Speelgoed van het jaar 2018” op het Partnerblog!

Vragen of opmerkingen? Wij horen het graag. Reageer hieronder of mail je vraag/opmerking naar partner@bol.com.

Meer lezen?

Lees meer artikelen uit de reeks “Klaar voor de feestdagen?”

 


Geplaatst in Inspiratie, kenniscentrum, Nieuws, Partnerprogramma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

volg developers.bol.com via TwitterMeld je aan voor de Partnerprogramma groep op Linkedin