Klaar voor de feestdagen? – Speelgoed van het jaar 2019

Speelgoed van het jaar 2019

De feestdagen komen eraan en daar horen nu eenmaal speelgoed en cadeautjes bij. Het blijft echter moeilijk om ieder jaar weer iets nieuws te bedenken en een grijns van oor tot oor te bezorgen bij de kinderen. Afgelopen week zijn de winnaars van de ‘Speelgoed van het jaar’-verkiezing weer bekend gemaakt. En dit is precies wat jou waarschijnlijk van pas komt!

Bol.com verkoopt al sinds 2009 speelgoed. Met meer dan 10 miljoen klanten en 21 miljoen artikelen in de winkel, ziet bol.com snel verschuivingen in de markt. Als er een trend ontstaat, is dat dus direct terug te zien in de data. Wat dit jaar vooral opvalt is dat ondanks de groeiende populariteit van online gaming, spellen – van bord- tot kaartspellen – sterk in populariteit groeien. En niet alleen onder kinderen!

Tijdens de feestdagen vliegen de cadeaus over de toonbank en het online winkelmandje op bol.com draait overuren. Het liefst wil jij de favoriete producten van bol.com promoten om zoveel mogelijk sales via jouw website te genereren en commissie te verdienen. Wij begrijpen als geen ander dat het soms lastig is om het overzicht te bewaren welke producten nu in de smaak vallen bij jouw bezoeker. Daarom helpen wij je graag een handje.

Ieder jaar wordt er in Nederland de verkiezing ‘Speelgoed van het jaar’ georganiseerd. Hierbij worden per leeftijdscategorie meerdere artikelen genomineerd door een vakjury en vervolgens kan iedereen in Nederland stemmen op zijn/haar favoriete speelgoed. Alle stemmen zijn uitgebracht en opgeteld en afgelopen woensdag 6 november, is de uitslag bekend gemaakt. In iedere leeftijdscategorie is er een winnaar geselecteerd. Zowel het winnende speelgoed als het genomineerde speelgoed is te vinden op bol.com.

Winaars Speelgoed van het jaar 2019

0 t/m 3 jaar > ZoomiZooz Klim Verken Boomhuis – Vtech
4 en 5 jaar > Smart Farmer – Smart
6 en 7 jaar > Lynx – Identity Games
8 en 9 jaar > De Newbury Spookschool – Lego
10 en 11 jaar > De Kwakzalvers van Kakelenburg – 999 Games
12 t/m 17 jaar > Rolit – Goliath
18 + > Escape Room the Game: 2 players – Identity Games

ZoomiZooz Klim Verken Boomhuis – VtechSmart Farmer – SmartLynx – Identity Games  De Newbury Spookschool – Lego    De Kwakzalvers van Kakelenburg – 999 Games Rolit – Goliath Escape Room The Game

Hieronder zie je de bol.com trendzoeker. Via deze trendzoeker kunnen we de trends ontdekken van verschillende zoektermen waarop is gezocht via de website of app van bol.com. Zo zie je hier bijvoorbeeld dat de zoektermen enorm omhoog schieten bij een aantal winaars van de “Speelgoed van het jaar”- verkiezing. Op woensdag 6 november werd de uitslag bekend gemaakt en is er direct volop gezocht naar de winnende spellen op bol.com.

bol.com zoektrends

Wat kan jij doen?

De bovengenoemde winnende artikelen mogen natuurlijk niet ontbreken op jouw website. Nu je precies weet welk speelgoed heeft gewonnen én is genomineerd, kan jij makkelijker keuzes maken om bepaalde artikelen te promoten. Door het creëren van een pagina waarop cadeautips of verlanglijstjes te vinden zijn, bereid jij jouw website optimaal voor. Zo kan je bijvoorbeeld in een blog alle relevante producten voor jouw doelgroep in één lijstje zetten. Dit kan je doen door productlinks te plaatsen op je website.

Wil je nu meer weten over de “Speelgoed van het jaar”-verkiezing, dan kan je dat hier vinden.

Volgende keer

De “klaar voor de feestdagen”-serie is natuurlijk nog niet afgelopen. De volgende keer staat in het teken van Sinterklaas. De blog “Klaar voor de feestdagen? – Sinterklaas 2019” is dan te lezen op het Partnerblog!

Vragen of opmerkingen? Wij horen het graag. Laat hieronder een reactie achter of mail je vraag/opmerking naar partner@bol.com.

Meer lezen?

Lees meer artikelen uit de reeks “Klaar voor de feestdagen?”

Geplaatst in Inspiratie, kenniscentrum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*