Klaar voor de feestdagen? – Sinterklaas 2018

Daar wordt aan de deur geklopt… De grootste kindervriend van Nederland en België is zaterdag aangekomen in Zaandijk. Voor kinderen betekent dat maar een ding: “We mogen onze schoentjes weer zetten!”. Moet jij nog een beetje in de stemming komen? Dan is dit artikel voor jou. Cadeau-inspiratie, tips voor dé perfecte pakjesavond, de campagnes die je kunt promoten en meer!

Ik vraag aan Sinterklaas…

Waar worden kinderen anno 2018 blij van? Wij vroegen het ze zelf! Cadeaus voor robot-fans, superhelden, de kleine bouwers en echte spelletjesfanaten zie je in de reeks videos “ik vraag aan Sinterklaas“. Laat je in deze 4 afleveringen inspireren door de goudeerlijke mening van kids over de beste sintcadeaus.

 

De bol.com Cadeaupagina

Sinterklaas een kinderfeest? Bij bol.com niet! Want waarom alleen de kinderen verwennen als je anderen ook blij kan maken met een cadeautje? Bol.com heeft namelijk cadeaus voor écht iedereen! De gadgetfreak, de ijdeltuit, de kookfan, de sportieveling, de dierenvriend, de healthgoeroe, de wereldreiziger, de bourgondiër en de rest: vind op de bol.com cadeaupagina voor iedereen het perfecte cadeau!

Zelfs als je niet helemaal weet wat voor persoon de ontvanger van het cadeau is, zijn er genoeg opties. Kies bijvoorbeeld voor een “altijd-goed-cadeau” of verras iemand met iets origineels. En heb je een bepaald budget afgesproken, bekijk dan de artikelen per prijsklasse. Met oneindig veel mogelijkheden en inspiratie op één pagina zorgen we ervoor dat jij gegarandeerd een lach op iemands gezicht tovert.

De bol.com Cadeauvinder

Om de goedheiligman een handje te helpen op zijn oude dag, heeft bol.com de Cadeauvinder ontwikkeld die zijn zoektocht door alleen al de ruim 335.000 speelgoedartikelen een stuk eenvoudiger kan maken. Na het invullen van de voorkeuren zoals leeftijd, interesse en het budget, rolt er uit deze handige tool een reeks aan leuke cadeausuggesties voor kinderen.

Sint zorgt voor forse groei in online bestedingen

Sinterklaas, en de andere feestdagen, zorgen dit jaar ook weer voor veel extra omzet. Dit blijkt uit de eerste cijfers van een onderzoek van Thuiswinkel.org onder haar leden. Net als vorig jaar lijkt Sinterklaas voor een groei tussen de 25% en 30% te gaan zorgen ten opzichte van een reguliere week. Vlak voor het Sinterklaasfeest en vlak voor Kerstmis worden de definitieve cijfers op hun website bekendgemaakt.

Ook dit jaar zien ze dat consumenten vroeg beginnen met hun aankopen voor Sinterklaas en Kerstmis door de groeiende populariteit rondom e-commerce-events als Singles’ Day, Black Friday en Cyber Monday. Op basis van de Thuiswinkel Markt Monitor verwacht Thuiswinkel.org dat de online omzet voor 2018 op ruim € 25 miljard uitkomt, dit is 11% meer dan vorig jaar. Om je meer inzicht te geven in het logistieke proces tijdens de feestdagen, heeft thuiswinkel.org onderstaande infographic opgesteld.

Wat te doen op Sinterklaasavond?

Sinterklaasavond. Tijd voor een fanatiek potje dobbelen of kijk je liever “Alles is liefde” met warme chocolademelk op de bank? Dit jaar doen we het nét even anders. Wij zetten voor zowel de fanatiekelingen als de bankhangers de origineelste alternatieven op een rijte:

Voor de fanatiekelingen:

  • Ga naar sinterklaasdobbelspel.nl voor de meest originele versies van dobbelen. Alle benodigdheden voor de spellen vind je op hun website en kun je zelf uitprinten. Je kunt zelfs het spel uitbreiden met de jackpot of triviant vragen.
  • Zin in een uitgebreid spel waarmee je de kids gegarandeerd de hele avond bezighoudt? Speel dan het pakjesavondspel van Linda. Een middag/avond vol spelletjes en opdrachten. Als een uitdaging is voltooid, mogen de kinderen een cadeautje uitzoeken om uit te pakken, of krijgen ze iets lekkers. Op deze manier draait het niet om de cadeautjes zelf maar vooral ook het plezier.
  • Sinterpaasavond is één van de actieve alternatieven voor dobbelen die Margriet heeft samengesteld. Alle deelnemers kopen een paar kleine cadeautjes. Op pakjesavond is het de bedoeling om die in te verstoppen en vervolgens te zoeken, zoals tijdens Pasen wordt gedaan met eieren. Let er wel op dat iedereen vooraf de cadeaus telt, zo weet je zeker dat alles wordt gevonden. Wie een cadeautje vindt, mag het houden. Je kunt eventueel nog extra opdrachten aan het spel toegevoegen of verrassingen verstoppen.

Voor de bankhangers:

  • Je wilt iets nieuws maar kan stiekem geen genoeg krijgen van “Alles is liefde”. Kies dan een keer voor de Belgische variant “Zot van A“. Precies hetzelfde verhaal: zelfs de quotes die erin voorkomen zul je herkennen uit de Nederlandse versie. Het enige verschil is dat de rollen in deze film worden gespeeld door Vlaamse acteurs. Voor de Belgen onder ons geldt natuurlijk het tegenovergestelde: kijk eens een keer “Alles is liefde“.
  • Iets minder bekend is de Sinterklaasfilm “Pak van mijn hart“. De broers Tom en Niek runnen een kledingverhuurbedrijf en Sinterklaascentrale. Ze zijn net de voorbereidingen voor de feestmaand begonnen, als de aantrekkelijke Julia hun familiebedrijf binnenloopt met een aanbod dat alles verandert. Tom en Niek worden door deze klus geconfronteerd met de liefde, familiekwesties, tradities, zaken en vertrouwen. Daardoor komt er voor de broers in de feestmaand wel heel veel op het spel te staan…
  • Liever iets spannends? Kijk dan “Sint“. Dit is namelijk niet zoals de meeste Sinterklaasfilms een familiefilm of romantische komedie, maar een horrorfilm!

Sinterklaas campagnes

Tijdens Sinterklaas zijn er verschillende campagnes die jij als partner kunt promoten. De volgende banners zijn beschikbaar gesteld:

  • Algemene sintcadeaus banner voor zowel Nederland als België (meer info hier)
  • Sintcadeaus voor moeder en kind (meer info hier)
  • Schoencadeautjes (meer info hier)

Volgende week:

Volgende week gaan we verder met deze serie artikelen. Lees dan een artikel over “Hoe bereid het bol.com Partnerprogramma zich voor op de feestdagen?” op het Partnerblog!

Vragen of opmerkingen? Wij horen het graag. Reageer hieronder of mail je vraag/opmerking naar partner@bol.com.

Meer lezen?

Lees meer artikelen uit de reeks “Klaar voor de feestdagen?”

Geplaatst in Inspiratie, kenniscentrum, Nieuws, Partnerprogramma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

volg developers.bol.com via TwitterMeld je aan voor de Partnerprogramma groep op Linkedin