Klaar voor de feestdagen?

Feestdagen 2019

Je zal misschien denken, moeten we ons nu al op de feestdagen gaan focussen? Is dat niet wat vroeg? Nee zeker niet! Om jouw website zo optimaal mogelijk klaar te stomen kan je nu al starten met de voorbereidingen.

Tijdens de aankomende weken zullen er blogberichten worden gepost met tips, tricks en inspiratie. Op deze manier is jouw website zo goed mogelijk voorbereid op de aankomende feestdagen. De omzetten schieten rond de decembermaand (en zelfs in november al) flink omhoog. Iedereen heeft maanden gespaard om geld uit te geven in de vorm van cadeaus en het liefste wil je natuurlijk dat dit via jouw website gebeurt. Maar over welke feestdagen hebben we het nu eigenlijk? Hieronder zijn de feestdagen en acties te zien die jij als partner kunt promoten om zo extra bezoekers en sales binnen te halen:

  • Sint 2019 > 28 oktober t/m 5 december
  • Singles’ Day > 6 november t/m 11 november
  • Black Friday > 22 november t/m 29 november
  • Kerst 2019 > 6 december t/m 24 december

Klaar voor de feestdagen?

Waarom beginnen we nu al?

Hieronder hebben we alvast een aantal interessante tips voor je op een rij gezet.

Gebruik Google Trends
De meeste mensen beginnen steeds eerder met inkopen voor de feestdagen. In de maand november wordt zelfs al een groot gedeelte van de kerstcadeaus gekocht. Via Google Trends kan jij de populariteit en trends inzien van allerlei zoektermen. Ook is het mogelijk om selecties te maken op regio en verschillende zoektermen te vergelijken. Zo zie je hieronder wanneer er in 2018 gezocht werd naar de termen: Sinterklaas, Singles’ Day, Black Friday en Kerst.

Google Trends Feestdagen

Uit bovenstaande grafiek blijkt dat er in november en december in 2018 relatief weinig werd gezocht op de term Singles Day. Daarentegen werd er al vroegtijdig gezocht op Sinterklaas. Ook begonnen klanten al op de zondag voor Black Friday met het zoeken naar de beste aanbiedingen, die ze dan op vrijdag massaal konden bestellen. Het zoeken naar de term ‘kerst’ startte in november en eindigde met de hoogste piek op 25 december. Zoals vermeld zijn dit de resultaten van vorige jaar. In de aankomende blogberichten zoomen we in op de verwachtingen van dit jaar en geven we je tips, tricks en inspiratie mee.

Er is een duidelijk verschil zichtbaar tussen Nederland en België. Er is eenzelfde soort piek zichtbaar bij de term Black Friday en kerst, maar de populariteit van de term Sinterklaas ligt stukken lager. Het verschil tussen Nederland en België is dat Sinterklaas in België enkel en alleen wordt gezien als kinderfeest. In Nederland is dit niet het geval, hier wordt het ook door volwassenen gevierd.

Zorg voor goede informatievoorziening
Wanneer de mobiele shopper niet tevreden is, koopt 66% van hen een product bij een andere winkel of webshop dan hij of zij in eerste instantie gepland had. Consumenten verwachten namelijk precies te krijgen wat ze willen en met zo min mogelijk moeite.

Maak gebruik van SEO
SEO staat voor Search Engine Optimization, ook wel zoekmachine-optimalisatie genoemd. Op deze manier kun je de vindbaarheid van jouw website verbeteren. Wanneer je dit op de juiste manier doet, kun je eenvoudig en gratis meer bezoekers ontvangen. Dit klinkt als een uitdaging, maar het is zeker niet onmogelijk. Lees onze blog: “Zo optimaliseer jij je blogbericht” voor extra informatie!

Steek jouw landingspagina tijdelijk in een nieuw jasje
Tijdens de laatste maanden van het jaar zien de winkelstraten er ontzettend knus en gezellig uit. Dit hoeft natuurlijk niet alleen offline, maar kan ook online gebeuren. Zorg ervoor dat ook op jouw website de juiste sfeer voor de feestdagen aanwezig is. Dit brengt jouw bezoeker in de juiste stemming. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van leuke verlichting, de staf van sinterklaas, kerstballen en nog veel meer.

Klaar voor de feestdagen?

Verwachte verkooptrend 2019

Nu we een aantal tips voor je op een rijtje hebben gezet, is het misschien nog leuk om de verwachte verkooptrend van bol.com met je te delen.

Bol.com heeft een voorspelling gemaakt over de verwachte verkooptrend van 2019 rondom de feestdagen. Deze trend is gebaseerd op de trend van voorgaande jaren en de groeiverwachtingen over de komende periode.

Verwachte verkooptrend 2019 - bol.com

In de bovenstaande grafiek is de grootste piek te zien in de week van kerst, week 51. Hierbij verwachten we dat de verkoop 2,6 keer zo groot is als tijdens de gebruikelijke weken. De piek die daarna volgt en op nummer twee staat is de piek van Black Friday.

Klaar voor de feestdagen?

Wat kunnen jullie van ons verwachten?

De komende weken worden er wekelijks blog berichten geplaatst in het thema “Klaar voor de feestdagen?” Deze zullen boordevol tips, tricks en andere november- & december-content staan, om zo het maximale uit jouw website te halen tijdens deze feestelijke periode van het jaar. Hieronder is zichtbaar welke blogberichten aankomende weken online zullen komen:

Klaar voor de feestdagen?

Volgende week:

Volgende week gaan we verder met deze serie artikelen. “Klaar voor de feestdagen? – Speelgoed van het jaar 2019” is dan te lezen op het partnerblog!

Vragen of opmerkingen? Wij horen het graag. Laat hieronder een reactie achter of mail je vraag/opmerking naar partner@bol.com.

Geplaatst in Inspiratie, kenniscentrum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*