Het Partnerprogramma Leest: Trends in 2019

Als website eigenaar is het erg belangrijk dat je op de hoogte bent van wat er speelt in de online wereld. Daarom zetten we voor jou de belangrijkste artikelen op een rij in ons segment “Partnerprogramma leest”. De artikelen kunnen o.a. gaan over blogging, online marketing, technologie, e-commerce, content strategieën en zoekmachine optimalisatie.

Het Optimaliseren van Gesproken Zoekopdrachten

Mobiele telefoon- en thuisassistenten zoals Google Home en Siri hebben een nieuwe dimensie toegevoegd aan de wereld van de online zoekopdrachten. Met het toenemende gebruik van deze slimme apparaten wordt spraak-gestuurd zoeken enorm populair. Om mee te evolueren zullen website eigenaren steeds meer de nadruk gaan leggen op het optimaliseren van gesproken zoekopdrachten. Het optimaliseren voor gesproken zoekopdrachten is iets heel anders dan traditionele SEO. In 2019 zullen wij ons moeten concentreren op natuurlijke taal en long-tail-zoekwoorden omdat dit vaker als spraakopdracht wordt gebruikt.

Wanneer je een tekst maakt voor jouw website is het belangrijk hier rekening mee te houden. Het betekent een andere manier van schrijven. Wanneer een gebruiker zijn vraag typt, kan hij vrij specifiek zijn. Maar als het gaat om gesproken zoekopdrachten, spreken ze zoals ze dat doen in een normaal gesprek. Dit is vaak erg subjectief. Het is daarom goed om onderzoek te doen naar de manier waarop jouw doelgroep spreekt. Zo kun je dit implementeren in geschreven teksten op jouw website.

Lees meer over dit onderwerp in het artikel van Epurple.

Mobile-first Benadering

Het mag duidelijk zijn dat het gebruik van mobiele telefoons, en het gebruik van internet hierop, in de loop der jaren aanzienlijk is toegenomen. Het is dan ook van belang dat jij jouw website zo inricht dat het past binnen een mobiele omgeving. Zorg ervoor dat jouw bestemmingspagina geoptimaliseerd is voor mobiel gebruik. Zo voorkom je dat je traffic misloopt. Ook wat betreft advertenties is het belangrijk deze mobielvriendelijk te maken. Advertenties die passen binnen een mobiele omgeving zorgen volgens Google voor 64% van de Google-zoekklikken. Dit betekent dat je een grote hoeveelheid aan inkomsten mis kunt lopen wanneer je advertenties voor mobiele telefoon negeert.

Hoe je zelf een mobile-first benadering toe moet passen lees je in het artikel van Immense.

Maak Gebruik van Push Meldingen

Een manier waarop je kunt profiteren van de toegenomen aanwezigheid van de mobiele telefoon is door middel van push verkeer. Push verkeer wordt geleverd door directe, interactieve berichten. Met een push melding kun je een notificatie tonen aan de gebruiker, ook op een moment dat de gebruiker niet op jouw website zit. Een bezoeker dient zich wel eerst aan te melden voor de push meldingen. Dit geeft op zijn beurt aan dat zij geïnteresseerd zijn in jouw website en zorgt daarom voor een hoge gebruikersintentie. In combinatie met de interactieve en boeiende aard van push advertenties zorgt dit vaak voor een hoog klikpercentage.

In het artikel van Zoso lees je hoe je precies een push melding moet ontwerpen en implementeren.

Heb jij een interessant artikel gelezen en wil je deze graag delen? Stuur deze dan naar partner@bol.com.

Geplaatst in Inspiratie, kenniscentrum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

bol.com Affiliate Marketing