Campagnes promoten, hoe werkt dat?

Promoties en campagnes zijn goed voor de verkoop en voordelig voor de consument. Bij bol.com hebben wij regelmatig verschillende campagnes. Wil jij ook meeprofiteren van de campagnes bij bol.com? Om commissie te verdienen aan de verschillende promoties die bol.com heeft, moet je eerst weten hoe je dat moet doen.

Bij het Partnerprogramma vinden wij het belangrijk dat wij onze partners voorzien van voldoende promotiematerialen. Om een bepaalde campagne te promoten hebben wij speciale promotiebanners. Dit type banner zal worden uitgelicht in het artikel. Naast de promotiebanners biedt het Partnerprogramma ook productcategorie gerelateerde banners (categoriebanners).

Bij een aantal van onze campagnes zorgen wij dat er speciale banners voor jou als partner beschikbaar zijn. Deze banners zijn altijd voorzien van het bol.com logo en zijn opgemaakt in de stijl en de boodschap van de campagne. De banner verwijst altijd naar de bijbehorende pagina op bol.com. Zie hieronder de banner van de Mid-season sale:


sale banner
Formaat: 300×250

De formaten die wij hanteren zijn:

  • 120×600
  • 300×250
  • 500×500
  • 728×90
  • 468×60

De formaten die beschikbaar zijn kunnen per campagne verschillen.

Heb je genoeg ruimte op je website? Kies dan voor een grote banner, bijvoorbeeld 500×500, deze valt het beste op. Als een bezoeker op een banner klikt wordt hij of zij altijd doorgestuurd naar de landingspagina die gecommuniceerd wordt op de afbeelding. Consumenten komen dus op een specifieke(campagne) pagina. Hierdoor is de kans groter dat jouw bezoeker een order zal plaatsen.

Tips

Plaats niet zomaar alle banners die beschikbaar zijn op je website. Als de campagne niet past bij de interesses van jouw websitebezoekers. promoot deze dan ook niet. Kijk welke campagnes passen bij jouw website en bezoekers en plaats hiervan de banner op jouw website. De kans is dan ook groter dat er op geklikt wordt en dat er dan een order wordt gedaan.

Het kan voorkomen dat de landingspagina niet meer werkt na afloop van de campagne. Zorg er daarom voor dat je de looptijd opschrijft en de banner tijdig van je website afhaalt en vervangt voor een nieuwe.

Hoe plaats je een bol.com banner op jouw website?

Als er campagnes lopen waar banners voor beschikbaar zijn, zal hier altijd een artikel over verschijnen op het partnerblog. In deze blog zie je hoe de banner (formaat 500×500) eruit ziet, informatie over wat de campagne inhoudt en praktische informatie. Praktische informatie is onder andere: de looptijd, de landingspagina, eventuele actievoorwaarden en de beschikbare bannerformaten.

Als je naar aanleiding van het artikel denkt dat de campagne bij jouw website past, kan je deze gaan plaatsen. Hiervoor moet je naar jouw partneraccount. Vervolgens ga je naar het tabblad promomateriaal, banners en dan kies je de categorie waaronder de banner hoort. Bij campagne banners is dit bijna altijd de categorie: ‘lopende acties/campagnes’. Kies de banner en het formaat en vul eventueel jouw SubId in en genereer de code. Vervolgens kan je de broncode kopiëren en op jouw website plakken.

Na afloop van een campagne wordt de banner overschreven met de een algemene banner. Dit doen wij om teleurstelling te voorkomen.

Algemene banner, formaat 728×90:
algemene banner

Mocht je verder nog vragen hebben over dit onderwerp, mail dan naar partner@bol.com.

 

Geplaatst in Aan de slag, kenniscentrum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*