Affiliateblogger Sessions Event

Op 12 april 2018 is het Partnerprogramma team naar het Affiliateblogger Sessions evenement in de Amsterdam ArenA geweest. Dit was de eerste keer dat dit evenement plaatsvond en is bedoeld voor grote en kleine publishers, netwerken en adverteerders. Tijdens dit evenement is het mogelijk om inspiratie op te doen voor jouw website en meer kennis te krijgen via interessante presentaties van verschillende sprekers. Ook is het mogelijk om tijdens dit evenement te netwerken met andere affiliate marketeers uit de kleine wereld. Er waren onder andere sprekers van Adidas, Heineken, TakeAway en Greetz. Ook onze eigen Milou van het bol.com Partnerprogramma zat in een expert panel om een aantal stellingen te bespreken.

Hoe zag deze dag eruit?

Het evenement werd geopend op het veld in de ArenA door Jennifer Kok, de organisator van het affiliate evenement, zij stond te stralen in een mooi roze pak op het veld. Bas en Jelle van Adidas vertelde in de Keynote sessie hoe zij de toekomst van affiliate marketing zien en hoe daar het beste mee omgegaan kan worden. Zij vertelden dat de toekomst van affiliate marketing voornamelijk bij influencers ligt en dat hier met affiliate marketing nog te weinig mee wordt gedaan. Steeds meer bedrijven ontdekken de waarde van deze influencers en hoe zij op een juiste manier kunnen worden ingezet voor hun merk.

Tijdens het evenement was er de mogelijkheid om een expert panel bij te wonen waar actuele stellingen voor publishers of adverteerders werden besproken. Ook kon je aansluiten bij interessante sessies over bijvoorbeeld conversieattributie. Op deze dag hebben wij het expert panel over social media bijgewoond, presentaties gezien over Real Attribution, tips & tricks voor de branding van jouw website, video marketing, daarnaast gingen we naar het expert panel over ‘Attributie en Verdienmodellen’ en natuurlijk het panel waar Milou in aan het woord kwam: ‘De challenges van een adverteerder’. Op het evenement stonden ook een aantal marktkraampjes waar je meer informatie kon krijgen over verschillende bedrijven die bijvoorbeeld handige tooling aanbieden. Tussen al de presentaties en het netwerken door was er ook een uitgebreide lunch geregeld met heerlijke wraps, smoothies en broodjes. Voor de ontspanning was er ook een mini pingpongtafel (dit hebben wij natuurlijk getest) en er was een fotobooth waarbij je een foto kon laten maken die uitgeprint werd als polaroid. Kortom een heel inspirerende dag met een afwisselend programma. Het is voor partners ook een interessant evenement omdat er veel tips worden gegeven en er tijd is voor het netwerken met andere affiliate marketeers of adverteerders.

Milou (rechts) tijdens het Expert Panel ‘De challenges van een adverteerder’.

 

Tips voor partners

Natuurlijk hebben we een paar tips onthouden die we op deze dag gehoord hebben die we onze partners niet willen onthouden. Wellicht heb jij hier iets aan

  • Binnenkort wordt er in Nederland een feature toegevoegd aan Instagram, namelijk Instagram Shopping. Hiermee kun je producten in je foto’s taggen en linken naar een webshop. Heb jij een Instagram account en wil je via Instagram geld verdienen? Meld dan jouw Instagram account aan. Hier vind je de voorwaarden voor het aanmelden van jouw Instagram account.
  • Wist je dat er mogelijkheden bestaan om social media posts in te plannen? Door deze mogelijkheid zorg je ervoor dat er altijd een post klaarstaat. Plan jouw posts vooruit zodat je daar niet naar om hoeft te kijken. Voor Instagram kan je hier bijvoorbeeld Planoly voor gebruiken.
  • Bewezen: video zorgt voor meer omzet! De mens is erg visueel ingesteld en video wint het steeds vaker van tekst. Bloggers worden vloggers en op social media zijn er steeds meer mogelijkheden om video’s te plaatsen. Maak bijvoorbeeld eens een bedrijfsvideo waarin je laat zien wat jouw bedrijf doet. Of begin met een kanaal op YouTube. Wie weet bezorgt dit jou de boost die je nodig hebt.
Geplaatst in Inspiratie, kenniscentrum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

volg developers.bol.com via TwitterMeld je aan voor de Partnerprogramma groep op Linkedin