Affiliate links in YouTube?

Heb jij naast je website of blog ook een YouTube kanaal waar je regelmatig video’s plaatst over artikelen die bij bol.com te verkrijgen zijn? Dan kun je deze ook in de beschrijving onder de video zetten met een partnerlink. Zo weten je kijkers precies waar ze het artikel kunnen kopen. Lees wel even in dit artikel waar je op moet letten, zodat je geen problemen krijgt met YouTube.

Onder onze partners zijn een hoop bloggers en niche websites die schrijven over een bepaald onderwerp, die ook actief zijn op YouTube. Denk bijvoorbeeld aan beautybloggers die regelmatig een shoplog plaatsen, of iemand die de nieuwste videogames test en dit in een video laat zien. Wanneer je kijkers inspireert kan het handig zijn om ze meteen te verwijzen naar een pagina waar ze dit direct kunnen kopen. En hoe fijn is het voor jou als partner om er ook nog eens geld aan te verdienen wanneer er via jouw partnerlink besteld wordt.

YouTube regels
Youtube stelt bepaalde regels aan het plaatsen van betaalde content of informatie in de video’s die je upload. Vaak worden er voorafgaand aan je YouTube video korte reclames getoond. YouTube wil niet dat het product dat jij laat zien in je video van een concurrerend merk is van het product in de reclame. Vandaar dat ze bepaalde regels hebben opgesteld omtrent het gebruik van onder andere affiliate links. Om deze reden moet je het melden dat een video een betaalde productplaatsing, aanbeveling of andere commerciële relatie bevat. Dit doe je door een klein vinkje aan te zetten wanneer je een video upload.

youtube affiliate

Wanneer je een video uploadt en gaat naar het tabblad tabblad ‘Geavanceerde instellingen’ zie je bovenstaand scherm. Als je met een partnerlink wilt verwijzen naar bol.com of een product bij bol.com, moet je het vinkje rechtsonderaan bij ‘contentvermelding’ aanzetten.

Meer informatie over het plaatsen van betaalde productplaatsingen en aanbevelingen in je YouTube video’s vind je hier.

Heb jij een YouTube kanaal en ga je daar het Partnerprogramma bij gebruiken? Laat in een reactie een linkje achter met een YouTube video met partnerlinks! We vinden het erg leuk om dit te zien.

Geplaatst in Aan de slag, kenniscentrum
7 reacties op “Affiliate links in YouTube?
 1. Frank schreef:

  Nuttig. Bedankt.

 2. Diesna Loomans schreef:

  Jazeker! Ik gebruik de link bij mijn helweek vlogs! Bedankt voor de handige tip van het aanvinken van die optie. Ik wist dat nog niet. Toppie! Mijn helweek video’s: http://www.youtube.com/playlist?list=PLMusUiP2_aGUkrq2XEsr8oeVEZrJAiVAE

  • Milou tipt schreef:

   Fijn dat we je deze tip hebben kunnen geven! Leuke vlogs houdt je bij! Nog even volhouden deze Helweek, je bent heel goed op weg. Hopelijk weet je anderen ook te inspireren om dit eens te proberen.

 3. voorlees juffie schreef:

  Super zeg! helemaal nu de webshop eruit gaat.

  Ik lees voor op youtube en deel dus graag de linkjes naar de boeken van Bol.com. ( https://www.youtube.com/channel/UC7lTmEbSG3Pb19Bvn7NFLWw )

  Wel jammer dat het alleen met de lelijke tekstlinks lijkt te kunnen.
  Het lukt mij niet om mooie productlinks of knoppen te plaatsen in HTML op youtube.

  • Milou tipt schreef:

   Wat leuk om te zien dat je boeken voorleest en Partnerprogramma links plaatst. Het is inderdaad niet mogelijk om html in de beschrijving van je filmpje toe te voegen. Je zou nog kunnen proberen een verkorte bitly link te maken van je partnerlink. Test dan wel even of je kliks nog geregistreerd worden in je account.

 4. gideon schreef:

  Topuitleg
  Contentvermelding had ik anders niet gezien.
  Mijn kanaal draait aardig dus was eerlijk gezegd wat benauwd om er links op te plaatsen
  Weet het maar nooit met yt.

  https://youtu.be/10vobhwuxaI

 5. Wim Groenendijk schreef:

  Naast mijn website gebruik ik inderdaad ook affiliatelinks op mijn YouTube kanaal: https://www.youtube.com/user/groenendijkwim/

  Ik link naar de hardloopkleding en apparatuur die ik gebruik tijdens het maken van een video. Daarnaast maak ik ook regelmatig een review over een specifiek product.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*