3 Affiliate marketing trends voor 2019

Met de start van 2019 evalueren we wat we in 2018 hebben bereikt, maar kijken we ook vooruit. We kijken daarbij naar de trends die we in de affiliate marketing wereld om ons heen zien. In dit artikel vertellen we over 3 trends om in de gaten te houden in 2019. Deze trends delen we graag met je om je te inspireren. Wellicht zitten er trends bij die ook voor jou interessant kunnen zijn in 2019.

Influencer Marketing

Een van de meest besproken topics op affiliate evenementen is toch wel de opkomt van influencer marketing die we de laatste jaren zien. Influencers kunnen een specifieke doelgroep kennis laten maken met jouw merk of product(en). Dit gebeurt tegenwoordig veelal via Social Media kanalen zoals Facebook en Instagram, maar ook videokanalen zoals Youtube. We zien daarbij een grote verschuiving van bloggers naar vloggers, waar video steeds populairder wordt. En speciaal daarvoor hebben we een pagina gemaakt waarin de mogelijkheden staan voor influencers bij het bol.com Partnerprogramma. Bekijk de mogelijkheden voor influencers.

Bij het bol.com Partnerprogramma hebben we diverse samenwerkingen met influencers opgezet. Er zijn nog wel uitdagingen om influencer marketing en affiliate marketing beter op elkaar aan te laten sluiten. Op het adverteerders evenement van Affiliateblogger.nl is hier een interessante discussie over gevoerd. Deze kun je hier terugkijken.

Er is ons ook een trend opgevallen binnen influencer marketing, namelijk influencers die een eigen boek uitbrengen. Onder deze boeken zien we zowel biografieën als kookboeken en ook planners zoals de mega populaire Mascha planner. Vele influencers die een boek uit hebben gebracht dat wordt verkocht op bol.com is affiliate partner en wijst zijn volgers erop om het boek bij bol.com te kopen.

Social media en Video

Dagelijks komen er nieuwe aanvragen binnen bij ons affiliate marketing programma. Wat daarbij opvalt is dat er steeds vaker social media accounts worden opgegeven als partnersite. Voor het aanmelden van bijvoorbeeld Facebook, Instagram en Pinterest hebben we extra richtlijnen opgesteld. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om een persoonlijk account aan te melden, maar social media accounts ter ondersteuning van je website zijn van harte welkom, als ze voldoen aan de richtlijnen in de Affiliate Stijlgids.

De mogelijke reden van het groeiend aantal aanvragen voor social media accounts kan in verband staan met de nieuwe mogelijkheden die Instagram en Facebook hebben gelanceerd voor direct shoppen. Zo heeft Instagram nu de mogelijkheid om foto’s shoppable te maken en Facebook heeft de mogelijkheid om een eigen shop op de Facebook pagina te tonen toegevoegd.

Opkomst retail feestdagen

Een andere trend die we zien is dat er steeds meer retailmomenten overwaaien van over de hele wereld. Een goed en bekend voorbeeld hiervan is natuurlijk Black Friday. De dag die bij bol.com inmiddels is uitgegroeid tot een waar fenomeen. Maar ook Cyber Monday doet lekker mee en afgelopen jaar kwam bol.com ook met een Singles Day campagne. Ook voor Nederlandse dagen zoals Blue Monday (in 2019 op 21 januari) en de Glamour Day komen er steeds meer vragen binnen vanuit onze affiliate partners. Ook zien we steeds meer aanvragen voor websites rondom deze dagen die langzaam uitgroeien tot echte retaildagen.

Heb je zelf een goed idee dat te maken heeft met een van deze trends? Laat het ons weten in een reactie onder dit bericht! Wie weet kunnen wij jouw ideeën meenemen in onze toekomstplannen.

Geplaatst in Inspiratie, kenniscentrum, Partnerprogramma leest
2 reacties op “3 Affiliate marketing trends voor 2019
  1. Sheng schreef:

    Hoe zit het met affiliate marketing vanuit Apps?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

bol.com Affiliate Marketing