Influencers en bol.com, wat zijn de mogelijkheden?

Ben jij een inlfuencer en lijkt het je interessant om samen te werken met bol.com? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina leggen we je alles uit over influencer-marketing mogelijkheden bij het bol.com Partnerprogramma. Instagram, Facebook, YouTube, of misschien allemaal? Bol.com biedt voor elk soort influencer mogelijkheden. Geïnteresseerd? Lees hier dan snel hoe het werkt en verkrijg handige tips!

Hoe werkt Influencer marketing bij bol.com?

  1. Youtube
  2. Instagram
  3. Instagram shopping
  4. Facebook
  5. Ik heb een boek uitgebracht

Daarnaast hebben we nog enkele handige tips voor je op een rij gezet!

   1. Marketing Tips

Influencer marketing via affiliate marketing?

Een samenwerking aangaan met bol.com is makkelijker dan je denkt. Om samen te werken kun je je hier aanmelden bij het bol.com Partnerprogramma. Dit is het affiliate netwerk van bol.com. Via het Partnerprogramma kun je persoonlijke linkjes aanmaken die doorverwijzen naar producten op bol.com. Deze linkjes kun je vervolgens plaatsen op jouw platform(en). Als jouw fans, volgers of kijkers iets bij bol.com kopen via jouw linkjes, kun jij hier geld mee verdienen. Dit noemen we commissie. De commissie is (afhankelijk van het soort product dat is besteld) 3, 6 of 8% van het orderbedrag. Daarnaast zijn er ook nog leuke bonussen te verdienen, die kunnen oplopen tot €250,-. Klinkt goed toch? Klik hier voor meer informatie over het Partnerprogramma.

Ik ben een YouTuber

Als YouTuber zijn er veel mogelijkheden met het bol.com Partnerprogramma. Zet onder je video’s linkjes die verwijzen naar bepaalde bol.com producten die in jouw video aan bod komen. Ben je bijvoorbeeld een kook-vlogger, plaats dan linkjes naar jouw favoriete kookproducten. Praat jij veel over make-up? Link dan bijvoorbeeld naar de make-up die jij gebruikt. Voor het gebruik van het Partnerprogramma op YouTube zijn voorwaarden. Die kun je hier vinden.

Ik ben een Instagrammer

Ook via Instagram kun je bol.com promoten en hiermee geld verdienen. Je hoeft enkel jouw persoonlijke link naar bol.com in je biografie te zetten en onder je foto hiernaar te verwijzen. Instragram is een goed marketingplatform als je bijvoorbeeld net een boek hebt uitgebracht dat op bol.com te koop is. Maar je kunt Instragram natuurlijk ook goed gebruiken als je dagelijks/wekelijks foto’s posts die producten van bol.com bevatten. Voor het gebruik van linkjes op Instragram hebben wij richtlijnen opgesteld.

Ik wil gebruik maken van Instagram shopping

Met Instagram Shopping kunt je producten promoten door middel van tagging. Misschien heb je het al eens voorbij zien komen op je tijdlijn. Jij kunt dit dus ook! Gebruikmaken van Instagram Shopping is iets ingewikkelder dan simpelweg een link in je bio zetten. Je zal een aantal stappen moeten doorlopen. Om te beginnnen moet je een Facebookpagina koppelen aan je Instagram account. Als dit gedaan hebt, kun je de optie “shoppen” aan je Facebookpagina toevoegen. Je hebt nu een winkel aangemaakt voor je Facebookpagina. Je kunt dan producten gaan toevoegen. Het is belangrijk om bij “URL voor betaalproces”‘ jouw affiliate linkje naar het product in te vullen. Je moet het promotiemiddel “tekstlink” gebruiken om je linkje aan te maken. Als je acht of meer producten aan je winkel hebt toegevoegd op Facebook, keuren zij binnen 10 dagen je winkel. Daarna kun je foto’s gaan uploaden op je Instagram en komt de optie “producten taggen” er automatisch bij te staan. Nu kun je dus commissie verdienen met product tagging op Instagram! Wij geven geen verdere support op Instagram Shopping.

Ik heb een Facebookpagina

Met Facebook kun je als influencer erg veel met het bol.com Partnerprogramma. Je kunt namelijk in iedere afzonderlijke post een linkje plaatsen. Heb jij een pagina over voetbal? Dan kun je op deze pagina content plaatsen over voetbal met daarbij een linkje naar één van de vele voetbal-artikelen die aansluiten bij de post. Kijk hier voor de Facebook richtlijnen.

 

 

Ik heb een boek uitgebracht

Er zijn steeds meer influencers die een boek uitbrengen. Als je net een boek hebt uitgebracht als influencer, kan je het bol.com Partnerprogramma goed gebruiken om extra te verdienen aan je boek! Je kunt natuurlijk gewone linkjes naar bol.com plaatsen op je social media account(s). Het is echter veel slimmer om affilate/persoonlijke linkjes te plaatsen. deze kun je verspreiden via alle kanalen: Instragram, Facebook, YouTube, Twitter, je eigen website, enzovoort. Over de categorie boeken verdien je 6% commissie. Dus 6% van de orderwaarde (exclusief BTW) is voor jou!

Ben je benieuwd wat de commissiepercentages zijn bij het Partnerprogramma? Bekijk het hier!

Tips

Om ervoor te zorgen dat affiliate marketing bij jou een succes wordt, hebben wij wat tips voor je op een rij gezet:

Marketing Tips

 • Subtiel advertenties verwerken
  Advertenties worden door veel mensen als irritant ervaren. Probeer de linkjes dan ook subtiel in je tekst te verwerken. Gebruik het affiliate linkje dus als aanvulling op je tekst, video of foto.
 • Bepalen wat je promoot
  Het kan soms lastig zijn om te bepalen welke producten je kan promoten voor bol.com. Belangrijk is om te kijken wat je doelgroep aanspreekt en wat voor producten passen bij jouw content. Promoot bijvoorbeeld geen splinternieuwe games als jouw video’s vooral over mode gaan. Kijk dus goed naar wat je doelgroep leuk vindt.

 • Link naar productlijst
  Zelf een lijst van producten samenstellen en ervoor zorgen dat jouw bezoekers deze met één druk op de knop kunnen vinden? Dat kan! Stel jouw lijstje samen en creëer één link om iedereen gemakkelijk door te sturen naar de volledige lijst producten, bijvoorbeeld al jouw game-gadgets of jouw favoriete make-up producten. Lees hier meer.

 

Heb je nog vragen over de mogelijkheden als influencer? Mail dan naar partner@bol.com.

volg developers.bol.com via TwitterMeld je aan voor de Partnerprogramma groep op Linkedin