Handleiding

Aan de slag met API

Onder API requests vind je een overzicht van de Catalog calls. Bij iedere call kan je informatie vinden over gebruik en een voorbeeld van het response verkrijgen.

Stap 1 – Aanmelden op het Affiliate marketing platform

Door je aan te melden op het developer center kun je alles rondom de bol API raadplegen en toegang aanvragen.

Stap 2 – API toegang aanvragen

Vanuit je eigen affiliate account kan je toegang aanvragen tot de API. Hier maak je Client Credentials aan die dienen als jouw "inloggegevens". Hoe je deze credentials aanvraagt en hoe je deze moet gebruiken kan je in de handleiding vinden!

Stap 3 – Documentatie en codevoorbeelden

Als de toegang eenmaal geregeld is, raden we je aan om de handleiding te lezen.

Stap 4 – Je eigen toepassing maken

Bol stimuleert graag jouw creativiteit bij het maken van je eigen toepassing. Hierbij dien je echter wel rekening te houden met de algemene voorwaarden van bol voor het gebruik van de API.

Enkele tips voor toepassingen:

  • Plaats je Client Credentials niet in apps die op een mobile device staan om misbruik van jouw gegevens te voorkomen. Het is beter om deze op bijvoorbeeld een eigen omgeving in eigen beheer te plaatsen.
  • Plaats je Client Credentials niet in openbare code zoals javascript of html om misbruik te voorkomen.
  • Het moet duidelijk zijn voor de eindgebruiker dat bol niet de eigenaar of opdrachtgever van jouw toepassing is. Houd hierbij rekening me de merkvoorwaarden. Deze vind je terug in de algemene voorwaarden Uiteraard is het wel toegestaan om te melden dat het om producten van bol gaat.
  • Ga slim om met het maken van calls naar de API, om niet over je toegestane limiet heen te gaan. Gebruik caching om onnodige dubbele calls te voorkomen en laadtijd voor jouw eindgebruiker te beperken

Geld verdienen

Bij het maken van een toepassing op basis van de API kan je gebruik maken van het bol Affiliate programma. Als er dan producten op bol verkocht worden via jouw affiliatelink, verdien je commissie over alle producten van de bestelling door die bezoeker.

Gebruik

Het gebruik van de API is gebonden aan voorwaarden we wijzen je graag op de volgende gebruiksvoorwaarden:

  • Respecteer de eindgebruiker van jouw applicatie. Het is niet toegestaan om op enige manier de informatie van de API te manipuleren of zodanig te presenteren dat dit voor de eindgebruiker onjuistheden oplevert.
  • Ga bewust om met het aantal requests dat je doet. Er geldt een maximum van 1200 per uur en overschrijding hiervan kan resulteren in het afsluiten van je toegang.
  • Je bent als developer zelf verantwoordelijk voor alles wat er vanuit jouw Client Credentials wordt gedaan. Zorg er dus voor dat deze nooit in andermans handen komt of op enige manier misbruikt wordt.

Security

Het is niet toegestaan om je persoonlijke Client Credentials te delen met anderen, om misbruik te voorkomen. Gebruik dus geen openbare code zoals javascript om je toegangskey te bewaren. Wij raden je dan ook aan om hiervoor maatregelen te treffen (zoals een eigen proxy oplossing te gebruiken voor het door-leiden van het verkeer).

Ondersteuning en support

Wat betreft support biedt bol je deze omgeving met informatie, handleidingen, voorbeelden en nieuws. Kom je er met al deze informatie toch niet uit, kun je je vragen ook mailen naar affiliate@bol.com.