bol.com Merkvoorwaarden

Bol.com is enorm enthousiast over de ontwikkeling van mobiele apps en websites door developers. Om alle ideeën en creativiteit in goede banen te leiden hebben we een aantal spelregels opgesteld. We willen de onderlinge competitie tussen developers namelijk eerlijk houden. Tegelijkertijd willen we de consument duidelijk maken dat al die apps en websites niet van bol.com afkomstig zijn, maar van jullie als developers zodat de vragen over de app of website naar jullie gaan en de vragen over bol.com bij ons terecht komen.`

Voor apps:

  • Om voor de consument duidelijk te maken dat jouw app niet van bol.com afkomstig is, is het gebruik van de lettercombinatie “bol” in de naam van je app niet toegestaan, ook andere marketing of communicatie uitingen die door bol.com gebruikt worden mogen niet in de naam voorkomen (twijfel je over de naamgeving, neem contact met ons op).
  • Wil je duidelijk maken dat je app voor bol.com bedoeld is? Neem dan de tekst:”- App voor bol.com” op in de titel van je App na de naam die je zelf aan je applicatie geeft. Het anders opnemen van de merknaam bol.com werkt verwarrend voor de consument en is daarom niet in jouw en ons belang. Bijvoorbeeld: “SuperShopper – App voor bol.com”.
  • Het liefst wil iedere developer een bol.com logo in het homescreen icoontje voor zijn app. Om te voorkomen dat consumenten straks tientallen bol.com logo icoontjes op hun homescreen hebben willen we je vragen een eigen icoon te designen voor je applicatie en niet het bol.com logo of delen daarvan op te nemen in het icoontje.
  • Het gebruik van onze eigen Billie is op geen enkele wijze toegestaan.

Onze ervaring leert ons dat het vermelden van een informatief beginscherm bij de eerste keer openen van de app goed helpt te voorkomen dat klanten je gaan e-mailen. Een voorbeeldtekst is:

Optioneel: “Bol.com vind het belangrijk dat jij als klant altijd en overal kunt winkelen bij bol.com. Vanuit deze gedachte stimuleert bol.com developers om apps te maken die het winkelen via jouw device gebruiksvriendelijker maakt.”
Verplicht: “Applicatie [naam applicatie] is een onafhankelijke applicatie ontwikkeld door [naam/bedrijf ontwikkelaar], met goedkeuring van bol.com. [Naam applicatie] is niet in opdracht van, noch door bol.com ontwikkeld of gepubliceerd.”

Neem deze tekst ook op in een informatiescherm en binnen de appstore of marketplace zodat consumenten te allen tijde het nog na kunnen lezen en verwijs hierin ook naar onze klantenservice voor als ze vragen hebben m.b.t. hun order of andere zaken.

Voor websites en mashups

Ook voor websites die gebruik maken van de Open API en/of het bol.com partnerprogramma geldt dat het duidelijk moet zijn dat bol.com niet de afzender is van de website, noch de opdrachtgever.

  • Om voor de consument duidelijk te maken dat jouw website niet van bol.com afkomstig is, is het gebruik van de lettercombinatie “bol” in de URL van je website niet toegestaan.
  • Door middel van het ontwerp, kleurgebruik en de typografie van je website moet de consument herkennen dat hij zich op de site van een partner bevindt en niet op de site van bol.com.
  • Het gebruik van onze eigen Billie is ook op websites op geen enkele wijze toegestaan.
  • Tenslotte moet het voor de bezoeker helder zijn dat eventuele bestellingen altijd plaatsvinden bij bol.com en dat de klant daar ook terecht kan voor vragen over zijn bestelling.

Bol.com biedt je graag de mogelijkheid om middels het “Partner van bol.com” logo op je website of in je app aan te geven dat je producten van bol.com op je website hebt staan of deze middels je app aanbiedt.

Download hier het partner van bol.com logo: in EPS of in PNG formaat.

Tenslotte twijfel je over zaken aarzel niet om contact met ons op te nemen via developercenter@bol.com.